Vilka är de

Arlanda Express

När Arlanda Express invigdes i november 1999 togs ett stort steg framåt i flyg- och transportsverige. Det blev plötsligt möjligt att på bara 20 minuter ta sig enkelt och bekvämt från Centralen till Arlanda flygplats.

En järnväg mellan Stockholm Central och Arlanda var ett gammalt önskemål. Under 1980-talet hade det blivit alltmer uppenbart att antalet flygpassagerare skulle komma att öka mycket kraftigt. Därtill kom allt högre krav på att vägtrafiken till och från flygplatsen skulle avlastas med spårbunden trafik. Bakgrunden var det "utsläppstak" som bestämmer mängden miljöskadliga föroreningar som får släppas ut i luften.

För att kunna bygga en tredje landningsbana och ändå klara kraven behövdes ett nytt resealternativ till och från Arlanda.

Besök www.arlandaexpress.se

Vad gjorde vi

En av TXLs mest trogna kunder som har varit nöjda ända sen början av 2000-talet. Detta är ett komplext system med många integrationer mellan deras olika system. Man kan enkelt köpa sin biljett online och sedan när man reser med tåget använder man sitt kredikort som biljett.

2001 - Lanserade deras nya hemsida kopplat till CMS verktyget TXL24.
 
2007 - I slutet av året lanserade vi efter en lång tids efterfrågan deras online butik. Numera kan kunder handla sina biljetter enkelt och smidigt direkt i webbläsaren.              
2010 - Back office systemet blev klart och lanserades för att underlätta för personalen.
 
2011 - Lanserade vi en liten flash applikation som visar när nästa tåg går från varje station. Denna applikation syns på stationerna, hotell i stan samt några andra strategiska platser i Stockholm.
 
2012 - I början av året lanserades deras nya Intranät som även denna underlättar för personalen på kontoret.
 
2013 - I februari lanserades deras nya grafiska profil som stämmer mer överens med deras nya modernare tåg. Senare i juni lanserades möjligheten att få biljetten som ett sms direkt till mobilen
 
2014 - I mars implementerades möjligheten med direktbetalning via bank.
 
2015 -

 
Ny version av Backoffice har tagits fram och är numera responsiv.
 

Skärmdumpar

Arlanda Express Arlanda Express Arlanda Express
 

Andra referenser